Ga naar de hoofdinhoud

Het gebruik van zuiveringszout in de keuken (deel 1)

Het gebruik van zuiveringszout in de keuken (deel 1)

Soda kent geen grenzen, zelfs niet in de keuken. Je kunt het gebruiken om het werkblad schoon te maken, kastjes te reinigen of zelfs om de afzuigkap te ontvetten. Meng gewoon een beetje zuiveringszout met heet water en was de oppervlakken. Daarna afnemen met helder water en klaar!

Een ander gebruik voor zuiveringszout is in het fornuis. Door een beetje zuiveringszout toe te voegen, worden peulvruchten en kool sneller gaar en is het makkelijker voor de maag.

Sauzen of saladedressings die te zuur zijn, kunnen ook zachter worden gemaakt met een beetje zuiveringszout en hoeven niet te worden afgegoten en vervangen.

Als je geen bakpoeder bij de hand hebt, kun je zonder aarzelen baking soda gebruiken.

Er is ongeveer 5 gram zuiveringszout nodig voor 500 gram deeg. Het is belangrijk om te weten dat er een zuur moet worden toegevoegd, anders kan de baking soda niet reageren.

Voeg 6 eetlepels azijn of citroenzuur toe en je deeg rijst luchtig in de oven.

Informatie

E-Mail

X E-mailformulier sluiten

Onze bekroonde service beantwoordt je e-mailverzoek op werkdagen binnen korte tijd.


(*) Verplichte velden
Onze e-mail: flessen.nl@floracura.net
Let op ons privacybeleid.

Live-Chat

X Messenger sluiten
  • Live chat openen

Onze directe servicetijd is op werkdagen van 8:00 tot 17:00 uur. Stuur ons nu een bericht (of e-mail) - we garanderen een antwoord de volgende werkdag.